Recreanten

Statuut recreant
 
Om tegemoet te komen aan de vraag van de badmintonclubs (en hun leden) heeft de Badminton Vlaanderen naast de klassieke jeugd- en competitiespelers een apart statuut gecreerd voor de meesten onder ons: de recreanten. 
 
Wie
 
Een recreant is een badmintonner ouder dan 18 die noch aan de competitie deelneemt, noch aan tornooien. Hij/zij speelt enkel voor de FUN. Speciaal voor recreanten bestaan er recreantenontmoetingen waar het spelen primeert op het winnen. Competitiespelers mogen hieraan NIET deelnemen. Deze ontmoetingen zijn ook minder formeel (geen scheidsrechter, geen kledijvoorschriften, enz...). 
 
Enkele ontwetendheden
 
Recreanten kunnen een hoger klassement hebben dan beginners. JUIST
Dit is eerder een uitzondering. Bijvoorbeeld: Piet speelt al 20 jaar badminton en is C1 competitiespeler. Hij wil het wat kalmer aan doen wegens privé redenen en speelt geen competitie meer. Hij doet ook geen tornooien meer en door gebrek aan oefening zou hij ook nog met moeite meekunnen op C1 niveau. Hij doet zijn aanvraag om recreant te worden maar met behoud van zijn klassement. Hij krijgt een R kaart met vermelding C1.
 
Jeugdspelers mogen altijd meedoen aan recreantenontmoetingen. JUIST
Zolang zij geen C2 klassement hebben.
 
Veteranen (officiele benaming is SENIORS) zijn altijd recreant. FOUT
Senior is men vanaf +35 jaar, seniors kiezen zelf of ze competitief of recreant zijn. 
 
Speelmogelijkheden recreanten
 
Zie speeluren.
 
Recreantentraining
 
Voor recreantentrainingen neem je eerst contact op met Pascal Van de Moortel om de details te bespreken. Zo kan je de ideale manier vinden om de badmintonbeginselen onder de knie te krijgen.
 
De data van deze trainingen zijn overeen te komen met Pascal.
  
Inschrijven kan door een mail te sturen naar secretariaatebc@hotmail.com.
De prijs voor een reeks van 10 lessen is 30 Euro, over te maken op rek.n°: 979-9775237-67 met vermelding van recreantentraining en je naam.